Rabobank De Witte Dame : bankhal : odeon architecten
bankhal
Rabobank De Witte Dame : pantry : odeon architecten
pantry
Rabobank De Witte Dame : informatiebalie : odeon architecten
informatiebalie
Rabobank De Witte Dame : backoffice : odeon architecten
backoffice
Rabobank De Witte Dame : doorzicht naar backoffice : odeon architecten
doorzicht
Rabobank Witte Dame Eindhoven : plattegrond : odeon architecten
plattegrond
 
Rabobank Witte Dame Eindhoven : impressie informatiebalie : odeon architecten
informatiebalie

© fotografie BAS3.photography
Rabobank De Witte Dame Eindhoven

De Witte Dame is een voormalig fabrieksgebouw van Philips voor de productie van gloeilampen. Het is eind jaren '20 door Dirk Roosenburg ontworpen volgens de toen geldende regels van “de nieuwe zakelijkheid”.
De ruimte van de Rabobank in de Witte Dame kenmerkt zich door de bestaande industriële uitstraling met een beeldbepalende kolommenstructuur.
In het inrichtingsconcept wordt deze stoere uitstraling behouden door toepassing van vrijstaande inrichtingelementen in de bankhal. Hierdoor staan casco en inrichting los van elkaar, maar vormen toch één geheel. De toegevoegde besloten elementen, zoals de advies- en teamruimtes, zijn transparant, waardoor het doorzicht van zowel buiten als binnen in de bankhal behouden blijft.
Door de toenemende digitalisering van de communicatie zijn in het ontwerp elementen gerealiseerd voor internet- en virtueel bankieren. Een deel van de adviesruimte is ingericht als “expatdesk”.
Het interieur is ingetogen van vormgeving, kleur- en materiaalgebruik. Ontwerp en engineering van de 850 m² bankhal zijn afgestemd op een korte bouwtijd van twee weken.Bekijk de verbouwing Verbouwing kantoor De Witte Dame, ontwerp en regie: Odeon Architecten EindhovenBekijk hier de vorderingen van dag tot dag!"Ons interieur mag ook wel eens opgefrist worden!"projectgegevens
opdrachtgever Rabobank Eindhoven-Veldhoven
locatie Emmasingel, Eindhoven
projectarchitect Peter Bouw
projectleider Mathijs Heijkers
betrokken partijen Gielisssen (interieur)
Burgers Ergon (w)
HVL (e)
omvang 850 m² BVO